Adobe dicht recordaantal lekken in Flash Player

Adobe dicht recordaantal lekken in Flash Player

Adobe heeft voor zover bekend de grootste beveiligingsupdate in de geschiedenis van Flash Player uitgebracht die in totaal 77 kwetsbaarheden verhelpt. Via 74 van de lekken kan een aanvaller de computer in het ergste geval volledig overnemen. Het bezoeken van een kwaadaardige of gehackte website of het te zien krijgen van een besmette advertentie is hiervoor voldoende. Er is geen verdere interactie vereist.

De drie resterende kwetsbaarheden kunnen worden gebruikt om beveiligingsmaatregelen in Flash Player te omzeilen. 29 van de lekken werden ontdekt door Yuki Chen van het Qihoo 360 Vulcan Team, terwijl 20 kwetsbaarheden door Natalie Silvanovich van Google Project Zero werden gevonden.

Gebruikers krijgen het advies om binnen 72 uur naar Flash Player versie 20.0.0.228 voor Internet Explorer, Chrome en Edge en versie 20.0.0.235 voor Firefox en Safari te updaten. Dit kan via de automatische updatefunctie of Adobe.com. In het geval van Google Chrome, Internet Explorer 10 en 11 op Windows 8 en 8.1 en Internet Explorer 11 en Microsoft Edge op Windows 10 zal de embedded Flash Player via de browser worden geüpdatet. Via deze pagina van Adobe kan worden gecontroleerd welke versie op het systeem is geïnstalleerd.

Bron security.nl

Geef een reactie