virus en malware

virus

Antie virus

Beveiliging tegen virussen en malware van uw computer is noodzaak
Het is bijna iedereen wel eens overkomen: een virus op de computer. Het aantal computervirussen of malware neemt elk jaar in rap tempo toe. Dit veroorzaakt doorgaans nogal wat problemen en kan gevaar opleveren voor uw privacy. De computer wordt heel traag, internet werkt niet meer prettig, uw bestanden raken corrupt of worden zelfs verwijderd of uw persoonlijke gegevens worden naar het internet verstuurd.
Let op bij telebankieren
Wanneer u gebruikt maakt van telebankieren moet u zich ervan verzekeren dat uw pc virusvrij is.
Het is daarom noodzakelijk uw computer beveiliging op orde te hebben en uw computer of laptop met een goede virusscanner uit te rusten.
SVHT maakt uw PC, Mac of laptop weer helemaal virusvrij. Bent u niet zeker of uw computer wel virusvrij is? Wij controleren bij u thuis of op kantoor uw computer op virussen en trojans en verwijderen deze. Zo nodig geven wij advies en installeren voor u een virusscanner.

Hier onder nog een stuk van Wikipedia over ransomware 

Ook hierbij kunnen wij hulp bieden en het probleem oplossen

Ransomware

Ransomware is een chantagemethode op internet door middel van malware. Letterlijk vertaald betekent ransom: losgeld. Ransomware is een programma dat een computer (of gegevens die erop staan) blokkeert en vervolgens van de gebruiker geld vraagt om de computer weer te ‘bevrijden’. Betalen blijkt echter niet tot ontsluiting van de computer te leiden, zo waarschuwt de Nederlandse overheid.

Werking

De computers van de slachtoffers worden geïnfecteerd zoals ook andere virussen worden verspreid. Bij het heropstarten van de computer krijgt de gebruiker een scherm te zien met een boodschap. In deze boodschap krijgt het slachtoffer te lezen dat zijn of haar computer geblokkeerd werd en pas na betaling weer wordt vrijgegeven. Vaak wordt de indruk gewekt dat het bericht afkomstig is van een betrouwbare (overheids)instantie en dat er een boete moet worden betaald wegens misbruik van het internet. Maar de politie en opsporingsdiensten gaan zo niet te werk. Wie ransomware op zijn computer heeft, is voor de politie dus niet ineens een verdachte. De criminelen zijn enkel op het geld uit en zullen de computer na de betaling niet vrijgeven.

Varianten

De ransomware kan in drie vormen voorkomen:

  • systeem gijzelen;
  • bestand gijzelen;
  • combinatie van beide.

Voorkomen

De kans op besmetting kan worden verkleind door:

  • Niet surfen op het internet als je ingelogd bent op een account met administrator-rechten
  • Niet surfen op het internet zonder up-to-date antivirusprogramma.
  • Gebruik van een firewall.
  • Niet openen van verdachte bijlagen in e-mails.
  • Niet downloaden en installeren van nepprogramma’s of van gehackte (illegale) software.
  • Actuele software gebruiken. De fabrikanten van software brengen regelmatig updates uit om beveiligingslekken te dichten, zoals Microsoft Windows, Adobe Reader, Flash Player

Besmetting is niet volledig te voorkomen. Soms raken computers besmet via een reguliere website, die door criminelen is gehackt.

Mocht u tegen de kosten opzien, dan kunt u uw pc, Mac of laptop ook bij ons afleveren.
Voor vragen of opmerkingen kunt u contact met ons opnemen.

Dit delen:

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...
Open chat
Hulp nodig?
Hallo,
Waarmee kan ik u helpen?